#громадськемісце Уманські поліцейські викрили утриманця виправної колонії, який ошукував людей через інтернет #черкаси #cherkasy

Наразі встановлено, що 31-річний засуджений ошукав не менше 19 громадян, які в інтернеті хотіли придбати скутер, та завдав збитку на більш як 120 тисяч гривень. Фігуранту повідомили про підозру.

Шахрайську діяльність 31-річного зловмисника викрили оперативники кримінальної поліції Уманського райуправління. Аферист, який відбуває покарання за злочин проти власності, розміщував в інтернеті фейкові оголошення щодо продажу скутерів. Під час спілкування із потенційними покупцями, аферист входив у довіру та просив перераховувати завдаток або й повну оплату за товар.

За такою схемою ділок ошукав не менше 19 громадян та заволодів понад 120 тисячами гривень 💸. Кошти він витратив на свої потреби.

Слідчі, під процесуальним керівництвом Уманської окружної прокуратури, повідомили правопорушнику про підозру за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство, що завдало значної шкоди потерпілому) КК України. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 3 років.

Продовжуються заходи щодо встановлення й інших можливих потерпілих. Якщо ви постраждали від дій шахраїв, просимо звернутися до управління поліції.

За інформацією пресслужби поліції Черкаської області

ДЖЕРЕЛО