#громадськемісце Черкаська рестораторка розповіла, чого бракує Черкасам #черкаси #cherkasy

Співвласниця "Pinacoteca" Анастасія Корнієнко в подкасті 18000

Співвласниця "Pinacoteca" Анастасія Корнієнко в подкасті 18000

На думку черкаської рестораторки Анастасії Корнієнко, Черкасам потрібно зберігати свою історичну частину, запровадити тут більше культурних подій. А ще місту бракує тих, хто його залишив.

Про це йдеться у відеоподкасті “Бульвар Шевченка”. 

– Черкаси – комфортне місто для життя. Воно розмірене й спокійне. І я б у жодному разі не назвала його провінційним. Це не настільки маленьке місто і ми не так далеко від Києва. Взагалі по Україні ходять легенди про Черкаси, що в Києві половина киян – це черкасці, – розповіла Анастасія Корнієнко. – І це місто для мене також про людей. Якщо говорити про те, чого не вистачає Черкасам – це людей, які поїхали. Ба більше вони поїхали до повномасштабного вторгнення.

Також, за словами рестораторки, їй хотілося, щоб у місті була більше збережена історична частина. А також, щоб Черкаси мали більший вибір культурних подій. 

– Насправді тут не так багато всього відбувається. Немає відчуття, коли треба обирати, на яку з усіх виставок, фестивалів, квартирників піти. А ще це важливо, зокрема, для молоді. Так, можна говорити: “Мені не вистачає цього, немає цього”. Але це означає, що треба створювати, – вважає Анастасія Корнієнко. – Думаю, Черкаси, порівнюючи з іншими обласними центрами, рухаються у правильному напрямку за кількістю гастрономічних одиниць, кав’ярень, траторій, ресторанів. Місто набрало непогану швидкість.

Більше дивіться у повному випуску “Бульвар Шевченка” від “18000”, ведучого якого є донатор медіа, співвласник черкаського закладу Іван Іскімжі. 

[embedded content]

Також читайте. Що не бачать відвідувачі: як живе та працює “Pinacoteca” в Черкасах.

Дивіться всі випуски програми “Що далі?” на каналі “18000” в ютубі. Підписуйтеся, щоб не пропустити наступні відео!

ДЖЕРЕЛО