#громадськемісце Укренерго: В Україні знеструмлено 568 населених пунктів #черкаси #cherkasy

Укренерго: В Україні знеструмлено 568 населених пунктів

Як інформують у НЕК “Укренерго”, споживання електроенергії залишається високим через спеку у більшості регіонів України. Вчора, 28 серпня, добовий максимум споживання був зафіксований вранці. Він був на 4,8% вищим, ніж попередньої доби – у вівторок, 27 серпня.

Внаслідок російської масованої повітряної атаки на енергосистему в понеділок, 26 серпня, сьогодні в Україні продовжують діяти заходи обмеження споживання.

Вранці у більшості регіонів вимушено була застосована додаткова черга відключень. Відтак – з 7:00 до 22:00 у Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях та у м. Київ діятимуть три черги відключень одночасно. З графіками застосування обмежень у кожному регіоні можна ознайомитись на сайті місцевих обленерго або на їхніх сторінках у соцмережах.

Нагадуємо, що зараз українська енергосистема відновлюється після дев’яти масованих атак росіян, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти. Будь ласка, споживайте електроенергію ощадливо.

ЕКСПОРТ

Не відбувається і не передбачається.

МЕРЕЖІ «УКРЕНЕРГО» та ОБЛЕНЕРГО

Через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлені 568 населених пунктів.

Через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Сумській, Харківській областях.

З технічних причин знеструмлювались споживачі у Запорізькій, Сумській і Київській областях.

ДЖЕРЕЛО